College dag Reinventing (the) Control(ler) – do 3/10/2019 – 6 PE punten

24 juni 2019 Professionaliteit

Hoe geef je als controller invulling aan het creëren van (maatschappelijke) waarde en betekenis?

Tijdens deze college dag kijken we met een brede blik naar control. Hoe kun je control betekenisvoller maken om maatschappelijke waarde te creëren? Ondanks het inrichten van grote control-organisaties blijkt dat het voor veel organisaties toch lastig is om daadwerkelijk ‘in control’ te zijn. Dat heeft alles te maken met onze huidige manier van sturing, beheersing en control. We werken veelal in de financiële, cijfermatige en papieren context van budgetten, beleidsnota’s, uren verantwoorden, normen, KPI’s, regels en systemen, afrekenen op kosten en baten. Hoe kun je buiten de gebaande paden van klassieke planning en control om? En hoe geef je invulling aan het creëren van echte (maatschappelijke) waarde en betekenis?"

Een programma waar muziek in zit

Het zijn mooie en uitdagende tijden voor controllers in het publieke domein. Er zit muziek in ons vak. De gemeente verandert, het vak verandert, de vragen van je 'klanten' veranderen en nieuwe technologieën openen een wereld aan mogelijkheden om 'in control' te blijven. Wat betekent dat voor jou en hoe ga je daar optimaal mee om? Dat ontdek je tijdens deze inspirerende college dag voor én door controllers, die je ook nog eens 6 PE-punten oplevert. Beleef de verandering op deze dag en start met in de spiegel te kijken.

Je gaat na afloop van deze dag niet alleen met een hoofd vol kennis en nieuwe ideeën naar huis. Reinventing (the) control(ler) is ook een dag er lekker tussen uit, waar je goede contacten op doet en geniet van mooie muziek. Die komt van Ray Klaassen, een Nederlandse singer-songwriter die het tijdens de eerste editie van The Voice schopte tot de liveshows. Je kent hem misschien van zijn singles 'Tussen nu en nooit' en 'Ik ben terug'. De muziek van Ray loopt als een rode draad door het programma.

Co-creatie:

Hilko de Boer, Finolia

Oscar van Voskuilen, PPenP


Programma:

09.00u - 09.30u Inloop

09.30u – 10.45u “I’am starting with the man in the mirror”

Over de passie en verwondering voor control. Oscar vertelt zijn persoonlijke verhaal over reinventing control en geeft een inleiding op verdraaide organisaties en situaties. Want volgens hem kloppen een aantal dingen niet aan onze huidige manier van sturing, beheersing en control. Maar je gaat het pas zien als je het doorhebt. 

10.45u – 11.00u Benen strekken en netwerkmoment

11.00u – 12.30u “Dichter bij jezelf” en “Ogen van Smaragd”

Op basis van de theorie van Stephen Covey (de 8ste eigenschap) en zijn boek “JA zeggen JA doen” geeft Hilko aan hoe je kunt leren luisteren naar jouw innerlijke stem en hoe je daar inhoud aan kunt geven. 

12.30u – 13.15u Lunch

13.15u – 14.30u “Samen alleen”

Met Hilko gaan we samen brainstormen over de impact van de technologische revolutie (Blockchain, Artificial Intelligence, Emotional Intelligence, Machine Learning) en de veranderende rol van controlling en controller

14.30u – 14.45u Benen strekken en netwerkmoment

14.45u – 15.45u “Ik ben terug”

Met Oscar gaan we in kleine groepjes uiteen en interactief aan de slag met drie verdraaide praktijkcases/situaties. Wat herken je hierin? Wat zou je er anders aan kunnen doen?

Download hier ook de blogbundel ‘reinventing control’. 

15.45u – 16.30u “Land in zicht’ en “Tussen nu en nooit”

Wrap up Hilko en Oscar – terugkoppeling en brainstorm over de opgedane inzichten met aansluitend netwerkborrel

Praktische informatie

Datum :

Donderdag 3 oktober 2019 – 09.00u t/m 16.30u

PE punten:

De college dag reinventing (the) control(ler) is voor 6 PE punten geaccrediteerd bij EICPC.

Kosten:

EUR 349 (excl. 21% btw)

Deelnemers:

Maximaal 30 deelnemers

Locatie:

Congrescentrum De Schakel

Oranjelaan 10

3862 CX Nijkerk

Parkeren:

U kunt parkeren bij het congrescentrum of in parkeergarage ‘De Oosterpoort’ (Vetkamp 1, 3862 JM Nijkerk).

Openbaar vervoer:

Congrescentrum De Schakel ligt op 300 meter lopen vanaf station Nijkerk.

Inschrijven kan uitsluitend hier via de winkelmand onderaan op de webpagina van Finolia.

 

Reinventing (the) control(ler) wordt in co-creatie georganiseerd door Hilko de Boer (Finolia) en Oscar van Voskuilen (PPenP). 

Na inschrijving ontvangt u een factuur ter bevestiging. Indien u door omstandigheden niet aanwezig kan zijn, kunt u zich laten vervangen door een collega. De wijziging van deelname hoeft u niet vooraf te melden. Dit kunt u op de dag zelf aangeven.

Download gratis blogbundel – reinventing control

Klik hier om de blogbundel Reinventing Control te downloaden.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Je ontvangt dan GRATIS het al oudere verzamel E-Book van al mijn gastblogs voor FM.nl (financieel-management.nl) ‘Herdefiniëring van Control” plus mijn persoonlijke e-book ‘Vreugde. Vreugde voor iedereen

0 reacties

Nieuwe reactie