De Roast of Johnny de Mol

15 januari 2019 Plezier

Danny Froger is wat mij betreft de grote verrassing bij de roast of Johnny de Mol. Hij krijgt er eerst zelf behoorlijk van langs, maar komt met zijn roast erg sterk terug. Dit alles met een gezonde dosis zelfspot. Daar houd ik van.

De Belg Jerome is de presentator en Danny weet direct het ijs te breken met een ijzersterke grap:

Jerome, dank je wel.
Ik krijg net een berichtje van Marc Dutroux.
Hij wil zijn snor terug.

Ik ben hier vanavond omdat Johnny mijn grote voorbeeld is. Hij heeft zich ontworsteld aan de schaduw van zijn vader en daar heb ik nog wel wat moeite mee. Maar dat kan ook liggen aan het feit dat mijn vader ietsje groter is. Maar t kan ook omdat ik exact hetzelfde klink, loop, ruik, vreet, zuip en eruit zie als mijn pa. Nee echt ik moet Natas soms van me afslaan. Maar ik heb tenminste nog niet zo’n kloterige multifocale bril.

Dus Johnny ik zou het graag van je willen leren hoe ik nou gewoon mijn eigen ik kan zijn. Niet de zoon van. Maar dan wel op mijn eigen manier, want met terminalen op vakantie dat lijkt mij gewoon super ongezellig. Er komt geen eind an. Na jah, je snapt wat ik bedoel.

Neem dan die vluchtelingen. Die willen maar één ding en dat is een eigen huis en een plek onder de zon.

Je hoort t al, ik kom niet van de man af.

Maar er zijn ook nog wel verschillen tussen ons Johnny. Jij krijgt na de dood van je pa een paar miljard en wat krijg ik na mijn vaders begrafenis…. Een glitterpak en een vers kopje thee.

Najib, jij bent zo ontzettend getalenteerd, maar wat doe je er weinig mee.Je doet al 15 jaar hetzelfde. Een beetje beatboxen en imitaties van Frank en Ronald de Boer. Een grapje over Marokkanen. Ga je toch schamen man. Je bent je eigen Toppers Medley geworden. Najib is zo lui, hij huurt iemand in om er met zijn pet naar te gooien. Als je in plaats daarvan nou eens de kantjes ervan afloopt dan heb je tenminste nog wat lichaamsbeweging.

Tooske, ook jij hebt iets irritants waar je nooit meer vanaf komt. Het is iets luidruchtigs, iets musical-achtig. Alleen jij hebt t makkelijk. Jij hoeft er alleen maar van te scheiden. Maar weet je wat nog het ergst is? Nu ik weet dat je broertje down heeft snap ik al helemaal niet waarom je ook nog getrouwd bent met een mongool.

Maar ik had t over ‘daddy-issues’.

Ruben van Swieten. Jij bent waarschijnlijk de enige predikant van de wereld die tijdens het lezen van de bijbel denkt dit had ik beter gedaan. Ik zeg niet dat je een slechte Christen bent, want je bent heus wel geïnteresseerd in het nieuwe testament. Of nou ja, het nieuwe testament van Johnny. Ruben sta je er al in?

Patty is eigenlijk de enige van ons die ergens vanaf is gekomen. 70 kilo. Helaas wel 70 jaar te laat. Want Patty, voor wie moet jij er in hemelsnaam zo goed uit zien? De mantelzorg?

Terug naar Johnny. Ik zie jou niet meer als de zoon van, maar ook niet als presentator of weldoener. Ik zie jou vooral als die verschrikkelijke kut acteur. Je was kut in Goede Tijden. Je was kut in Costa. Je was vet kut in Vet-Hard. Kut in Simon en kut in Zwartboek. Je was zelfs kut in Woezel en Pip.

De beste rol die Johnny ooit heeft gespeeld is dat hij zo normaal is gebleven. Dat vind ik super knap van je, maar hoeveel kilo moest je daarvoor aankomen?

Maar hoe slecht je ook bent als acteur je bent geweldig als Johnny. Je bent jezelf en dat inspireert. Je hebt mij iets belangrijks geleerd. Ik ben mijn vader niet en dat besef ik op dit moment. This is the Moment…….


PPenP Nieuwsbrief:

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control”.

0 reacties

Nieuwe reactie