Ja! Ik geloof in jou en mij!

30 juni 2016 Passie

Op 6-6-2009 geven Paula en ik elkaar het ja-woord. Het is een super dag. Alle gasten krijgen aan het einde van het trouwfeest een puntzak patat en een persoonlijke “Bedankt trouw CD” cadeau van ons.

Achter de door ons gekozen en samengestelde songnummers gaat ons eigen unieke passie en plezier trouw verhaal schuil. Hoe ziet dat verhaal er uit?

 

Trouwsong 1: Wolter Kroes, Ik ben je prooi.

“Ik kan het niet geloven deze droom is veel te kort,
Maar lang zal het niet duren voor het weer een feestje wordt!”

Voor Paula en mij begint het liefdesverhaal met sjansen, dansen en scharrelen over en weer. Jagen en lekker expres op je laten jagen. Geen moeilijk relatie-verhaal met scheve verwachtingen over en weer. Nee, gewoon lol onder de wol en veel plezier samen.

Ik leer Paula kennen in mijn stamkroeg “In de kleine Eik”. Met mijn beroemde “Oscar-show” stel ik mij voor. Ik vraag haar hoe het met haar filmkennis zit en dat als zij drie vragen over diverse films goed weet te beantwoorden zij dan een heel mooie prijs wint.

De vraag over wat de voornaam van meneer Bond, 007 is weet Paula goed te beantwoorden. Verder kent zij ook de film met Tom Cruise over een onmogelijke opdracht. Tenslotte weet zij ook nog precies hoeveel zwart-wit gespikkelde dalmatiër hondjes er in de Disney tekenfilm zitten. Bingo! Drie vragen helemaal goed beantwoord! Dan wint zij een prijs! “Hallo, ik ben Oscar. En je wint mij vanavond!”

(NB: Ik had natuurlijk allang bedacht dat als zij expres een verkeerd antwoord gegeven zou hebben ik dat antwoord ook heus goed zou rekenen).

Het verhaal van Woltertje “Ik ben je prooi” klopt als een bus. Het is naast het nummer van onze openingsdans ook het allereerste nummer op onze CD.

 

Trouwsong 2: Boudewijn de Groot, Avond.

“En je kunt niet zeker weten want alles gaat voorbij,
maar ik GELOOF in JOU en MIJ!”

Paula gaat een half jaar helemaal alleen, lonely de lonely, op avontuur naar de Nederlandse Antillen, Aruba. Op haar vertrekmoment kan ik daar niet zo zwaar an tillen. Het contact op afstand bleef. Geen skype, facebook of instagram, maar MSN is King.

Paula werkt op Aruba in de horeca en iedere avond maakt Paula samen met haar collega’s de hele tent schoon. Het nummer van Boudewijn de Groot, Avond klinkt luid uit de speakers. Heel stiekem en heel langzaam komt het wederzijdse besef dat er meer is tussen ons. Als je er allebei maar in gelooft.

 

Trouwsong 3: André Hazes, Zij gelooft in Mij.

“Zij gelooft in Mij. Zij ziet toekomst in ons allebei”

Het is duidelijk. Er is veel meer tussen ons en we kiezen voor elkaar. Ik ga op mij knieën en vraag haar ten huwelijk. Wij zien toekomst in ons allebei.

 

Trouwsong 4: André Hazes, Geef mij nu je angst.

“Geef mij nu de nacht. Ik geef je de morgen terug”.

Eerlijk is eerlijk. Ik vind het ook wel weer beetje eng. Voor de tweede keer trouwen. Maar die angst uitspreken en het er samen over kunnen hebben maakt de dag van morgen een heel stuk mooier.

 

Trouwsong 5: Danny de Munck, Hart en Ziel.

“Jouw liefde heeft mij diep geraakt, zoveel in mij los gemaakt. Ja, je bent en blijft voor mij een winnend lot uit de loterij”.

Ik hou van jou. Met heel mijn hart en ziel. Ik hou van jou.. Jij en ik een sterke basis voor alles wat nog komen gaat. Samen kunnen we de hele wereld aan.

 

Trouwsong 6: Gerard Joling, 24 uur verliefd.

“Je weet niet half wat je met me doet. Ik weet het zelf ook niet, maar oh, het voelt zo goed!”

We genieten intens van elkaar en van het leven. Vakantie samen met Yoran en Senna op Texel. Samen op de latten in Val Thorens, Holland Week en vele weekendjes weg zijn absolute hoogtepunten. Zeker als je 24 uur verliefd bent.

 

Trouwsong 7: Gerard Joling, Maak me Gek.

“Je laat mijn bloed sneller stromen, sinds ik jou tegen kwam. Dit had ik nooit durven dromen, voor jou staat heel mijn hart in vuur en vlam”.

Het leven is één groot feest. We maken elkaar helemaal gek. De vonken vliegen in het rond.

 

Trouwsong 8: Wolter Kroes, Geen seconde zonder jou.

“Oh schat, geloof me, als ik zeg beloof je, zal je nooit laten gaan”

Samen gekke en toffe dingen doen, maar wel steeds beloven er in te geloven. De ander nooit laten gaan. Liefde overwint alles.

 

Trouwsong 9: C&C Music factory, Everybody Dance Now

“Let the music take control; Let the Rythm Move you”

Zo oké, we zitten nu halverwege de CD en we hebben nu wel genoeg passie, mooie en vrolijke liefdes qoutes gehad. Maar met passie (van binnen) daar begint het toch echt allemaal mee. Eerst de vreugde in jezelf. Dan die vreugde delen om samen vreugde te hebben. Fantastisch. En vanuit die vreugde op naar het plezier. Het vermaak, de balans, de debet-en-credit en de Ying-en-Yang van het leven. Om te overleven. It’s party-time now.

 

Trouwsong 10: Eric Prydz, Pjanoo

“Put one hand in the air. Up and Down! Yes!”

 

Trouwsong 11: Sandy Rivera & Haze, Freak (extended mix)

“Make Some Noise in my Bedroom, Baby”

 

Trouwsong 12: Armin van Buuren, Going Wrong

“We will live today, and we will live tomorrow. No matter what is said and done”.

 

Trouwsong 13: Armin van Buuren, Shivers

“Don’t leave me. Love me. Just a little bit longer”

 

Trouwsong 14: Marco V, Simulated.

“Keep that Beat and Turn up the Base”

 

Trouwsong 15: Sander van doorn, Riff

“Pump up the Volume”

 

Trouwsong 16/17: DJ Jürgen, Artificial Dust / Bells of Revolution.

“The Afterparty. Come’on Everybody”

 

Hier zijn geen video’s van beschikbaar. Voor diegene die nieuwsgierig is de hele los gaan nummers staan op zijn CD ‘DJ Jürgen, Vol3”.

 

Trouwsong 18; Monty Python, Always look on the Bright Side of life.

“If life seems jolly rotten. There’s something you’ve forgotten. And that’s to Laugh and Smile and Dance and Sing”

Aan alle mooie en goede dingen komt een einde. Dus, helaas aan het trouwfeest en aan deze passie blog komt nu toch ook echt een einde. Maar niet getreurd. Op naar het volgende feest en de volgende blog. Vergeet niet te lachen, te dansen en te zingen.

 

Nog meer passie lezen?

Klik op de tag ‘passie-speech’ om diverse speeches te lezen van onder andere Dominee Gremdaat, Freek Vonk, Peter Heerschop, Wubbo Ockels en andere.

 

PPenP Nieuwsbrief:

Meld jehier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control”.

0 reacties

Nieuwe reactie