Ja, ja, alweer die Flauwekulletjes

17 oktober 2017Plezier

Het is al eerder gezegd. Flauwekulletjes tussendoor geeft veel plezier. Maar een fout flauwekulletje kan ook een keer verkeerd uitpakken zo ondervind ik op mijn allereerste werkdag bij CMG. 

Allereerst weer eens selectie van enkele flauwekulletjes, want lachen is gezond. Daarna sluit ik af met mijn persoonlijke verhaal van een fout flauwekulletje op mijn allereerste werkdag bij CMG.

Facebook Profielfoto

Afzetlint

Kookprogramma

Jakoezie


Kale mannen zijn sexy


Bert en Urnie


Een fout flauwekulletje op mijn allereerste werkdag

Maar een flauwekulletje kan ook verkeerd uitpakken. Dit ondervind ik op mijn allereerste werkdag bij CMG. Pfff, wat een gênant en zwaar ongemakkelijk moment was dat.

Ik ben 27 jaar en als junior accountant aangenomen bij de Public Sector in hartje Den Haag. Ik ben als ‘man boven de sterkte’ aangenomen om op alle afdelingen de zelfstandige accountants te ondersteunen in het diverse werk van (salaris)administratie, rapportage, wagenparkbeheer en planning en control.

Zo ook bij de afdeling DH10. Ton Jans is daar dé man die de gehele administratie met alles erop en eraan van top tot teen kent. Ton is ook de kleurige man waarvan ik veel geleerd heb als het gaat om structuur aanbrengen.

Ton werkt met veel papieren stapels om zich heen en zijn bureau lijkt altijd wel een rommeltje. Maar achter iedere stapel en achter ieder kleurtje zit een zinnige gedachte en bedoeling.

Ik heb de toenmalige sector directeur (Peter Zuidema) wel eens tegen Ton horen zeggen: “Volgens mij groeit onze omzet recht evenredig mee met jouw stapels papier, Ton

Ton is bijna 60 jaar en mijn eerste en te snelle indruk is dat hij een beetje het type van oude stoffige boekhouder is. Dus om het ijs te breken bedenk ik bij mijzelf om Ton even een fout mopje over Parkinson vertellen. 

Het is een mop over prins Claus en koningin Beatrix. Midden in de nacht gaat Claus zijn bed uit om bitterballen te maken. Beatrix wordt daar wakker van en gaat kijken wat haar man, die aan Parkinson leidt, allemaal aan het doen is zo midden in de nacht.

Beatrix treft Claus boven op de trap aan. Zijn handen trillend. In zijn handen heeft Claus een grote schaal met daarop een enorme berg aan bitterballen.

Beatrix; 

Wat ben jij aan het doen?”

Claus: 

Bitterballen maken. Dat zie je toch?”

Beatrix; 

Ja maar, waarom zo’n enorme berg met bitterballen?”

Claus, al shakend met de schaal de trap aflopend:

Nou, ik ben nog niet beneden”  
  

Ton moet wel lachen, maar niet van harte en Ton zegt:

Mijn schoonmoeder heeft Parkinson”.

Auw. 

Oei.

Ik zak door de grond.

 

Gelukkig is het daarna allemaal goed gekomen en beleef ik een zeer mooie, erg leerzame en vooral plezierige tijd bij één van de meest gave bedrijven ooit, CMG.

 

Meer flauwekulletjes lezen? 

Klik op de tag ‘flauwekulletjes’ om te lezen in deze categorie.


PPenP Nieuwsbrief: 

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control’.

1 reacties

paul

2017-11-09T18:06:50+0100

Hoi Oscar,

 

Mooie bal van Joran is de basket!

 

Nieuwe reactie