Niets is zo sterk als dat ene woord

29 mei 2017Passie

Normaliter plaats ik het voetbalspelletje altijd in de categorie van plezier, maar dit keer maak ik een uitzondering. Bij het kampioenschap van Feyenoord voelde je de passie gewoon door de tv heen komen. Dat vind ik zo mooi. 

Ik vind het sowieso mooi als je ziet en voelt als iemand ergens passie voor heeft. Heel Rotterdam en daarbuiten heeft passie voor Feyenoord. Goh, wat zit dat diep. Dat zie je bijna nergens zo in Nederland.

Chris Blok legt het echte Feyenoord passie gevoel verder uit.

De Rotter-Dame is vrouw en is hard
en daarom ook een vrouw naar mijn hart.
Buitenstaanders kunnen het feit dat we met haar zijn doorgewinterd niet snappen, omdat ze alleen met ons kou heeft gevat.
Iedereen die het rood-witte shirt draagt, draagt een steen bij aan haar bouw. Haar aanhang is trouw en zij is met haar aanhang getrouwd.
Helemaal in het groen en wit gesluierd, maakte ze het huwelijk voorbeeldig.
Wij konden het gat naar onze stad dichten, omdat wij het leven net als Jules met haar deelden. 
Zij is altijd in mijn hoofd, stad, en voor mij de enige echte hoofdstad, zonder tegenstand.
Er is geen shownieuws of RTL op haar boulevard, maar het klopt, wij hebben het mooiste hart van Nederland. 

Feyenoord staat voor geen woorden maar daden en sterker door strijd. Daarom hebben we geen woorden maar daden en worden we daden als het gaat om het verwoorden van daden. Want door onze daden worden we sterker door strijd.

Die liefde gaat veel verder dan voetbal. Onze kinderen worden opgevoed met die mentaliteit. De gladiatoren van Lee Towers laten elke week zien hoe vol ons Colosseum zit. 

Wij zijn geen fan geworden om de prijzen van de club, maar wij prijzen onze club de hemel in. 

Feyenoord is een religie waar de liefde, al wordt er een miljoen of tien geboden, niet vertrekt.

Wij hebben niks met sprookjes en mythische goden want wij geloven in ons zelf.

Na ons laatste kampioenschap kunnen we misschien ver zoeken, maar toch zijn we de eerste en laatste Nederlandse club die Europees succes boekte.

In winst of verlies zullen wij de club een warm hart toedragen en hand in hand blijven lopen met alle kameraden tot we met alle handen op een buik een vuist zijn, omdat wij in dit fijne oord het vlees in de kuip zijn. 

Ik wil Giovanni en zijn selectie een Rotterdams hart onder de riem steken. 010 is niet zomaar een code, dus al zet je ons tussen hekken dan zul je ons niet breken.

Juist uit de verliezen winnen we karakter, daarom zijn wij prijsvechters.

Bij ons is het legioen de 12e man en roepen we pas kampioen als we het zijn.

Geen woorden maar daden is de melodie. De Kuip is het collectieve ritme van onze hart beat voor de club. Het nieuwe levenslied.

Wij support-en als echte supporters en het is goed afgelopen.

Want met zulke mooie verlichting in De Kuip is Heracles tegen de lamp gelopen.

Wij zijn in eigen huisbaas als Bob 5 euro op je muil en gauw zullen we de spelers niet vergeten.

Als ze over ons heen lopen komen we terug met meer, omdat we dat van kakkerlakken hebben en ook al komen we soms niet uit de verf, weet dat wij daar dan mooi kakkerlak aan hebben.

Feyenoord is een manier van leven dus we moeten de club onvoorwaardelijke liefde geven.

 

Nog meer passie speeches lezen?  

Klik op de tag ‘speech’ om meer te lezen in deze subcategorie. Lees onder andere speeches van Freek Vonk, Dominee Gremdaat,  Wubbo Ockels, Dolf Jansen, Peter Heerschop, Akwasi, Martin Luther King, Nasr Dchar, Johnny de Mol en Jan Terlouw.

Klik op de tag ‘voetbal’ om meer te lezen over voetbal.

PPenP Nieuwsbrief:

Meld jehier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn bijna al mijn gastblogs voor FM.nl ‘Herdefiniëring van Control”.

0 reacties

Nieuwe reactie