Passie Quotes – op weg naar een nieuw stilzwijgend fundament van gedeelde betekenisgeving.

03 juni 2019 Passie

Laatst heb ik met die twee kleine doerakken van mij Harry Potter gekeken. Matrassen op de grond en chips in de aanslag. Daar stuitte ik op een mooie quote van Perkamentus:

“Het gaat er niet om welke talenten en kwaliteiten je bezit. Het gaat om de keuzes die je maakt”.

Dit bracht mij op het idee om enkele passie quotes te verzamelen die bij mij in ieder geval wel binnen komen en stof tot overpeinzing hebben geven. Want naar mijn idee leven we in een tijd van verandering van tijdperk. Ik geloof in dit Grote Nieuwe verhaal. De doorbraak naar het nieuwe tijdperk, met vreugde voor iedereen, zit ’m in het ontstaan van nieuwe werkelijkheidsbeelden. Want elke verandering gaat altijd gepaard met het ontstaan van nieuwe werkelijkheids-beelden.

In het nieuwe tijdperk is er niet meer één absolute rationele en cijfermatige waarheid die voorschrijft hoe we het moeten doen. Oude ‘waarheden’ zoals win-verlies politiek, hiërarchische gezagsverhoudingen en dingen van buitenaf opleggen aan anderen bieden niet meer de gewenste oplossingen voor de complexe problematiek van onze huidige samenleving. Oa klimaat, verschil arm-rijk, vluchtelingen, zorg, onderwijs etc.

Het zwart-witte of-of maakt langzamerhand plaats voor het veel genuanceerdere én-én. Het is hierbij de meesterkunst om de verschillende ‘waarheden’ ook naast elkaar te laten bestaan en dat ook lekker zo te laten. We weten simpelweg niet meer hoe we moeten samenleven met elkaar. Het lijkt erop dat we elkaar steeds weer willen overtuigen. Maar we moeten elkaar niet willen overtuigen, we moeten elkaar willen inspireren. Die inspiratie ligt in een nieuw stilzwijgend fundament van gedeelde betekenisgeving. Dit zal ons helpen in de doorbraak naar het nieuwe tijdperk en in het doen ontstaan van nieuwe werkelijkheidsbeelden met een besef van wederzijdse afhankelijkheid.

Wayne Dyer

“Als je de manier waarop je naar de dingen kijkt, verandert, veranderen de dingen waarnaar je kijkt”

Charlie Chaplin

“Soms denken we te veel en voelen te weinig”

John Naisbitt

De spannendste doorbraken van deze eeuw zullen zich niet voordoen door toedoen van de technologie, maar door een ruimere kijk op wat het betekent om mens te zijn

Jean-Francois Zobrist

“Steeds meer mensen begrijpen; dit is geen crisis, maar het einde van een cyclus, het einde van een oud model”.

Paolo Nutini – Iron Sky

[Charlie Chaplin’s speech from The Great Dictator]

To those who can hear me, I say, do not despair

The misery that is now upon us is but the passing of greed

The bitterness of men who fear the way of human progress

The hate of men will pass, and dictators die

And the power they took from the people will return to the people

And so long as men die, liberty will never perish

Don't give yourselves to these unnatural men

Machine men with machine minds and machine hearts!

You are not machines, you are not cattle, you are men!

You, the people, have the power to make this life free and beautiful

To make this life a wonderful adventure

Let us use that power!

Let us all unite!”

Download gratis blogbundel – reinventing control

Klik hier om de blogbundel Reinventing Control te downloaden.

Verder vind op donderdag 3 oktober de collegedag Reinventing (the) control(ler) plaats. Deze dag wordt in co-creatie georganiseerd door Hilko de Boer (Finolia) en Oscar van Voskuilen (PPenP). Inschrijven kan uitsluitend hier via de winkelmand onderaan op de webpagina van Finolia.

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Je ontvangt dan GRATIS het al oudere verzamel E-Book van al mijn gastblogs voor FM.nl (financieel-management.nl) ‘Herdefiniëring van Control” plus mijn persoonlijke e-book ‘Vreugde. Vreugde voor iedereen

 

0 reacties

Nieuwe reactie