Passie speech – Peter Heerschop

22 april 2016 Passie

Op 25 maart 2016 leest Peter Heerschop een indrukwekkende passie speech voor in zijn column ‘Lieve Marianne’ bij Evers staat op, Radio 538.

 

Ik moet zeggen dat ik helemaal begrijp wat Peter bedoeld. Want juist op het moment dat ik een serie blogs aan het schrijven ben over hoe je wederzijds vertrouwen kunt opbouwen word ik weer opgeschrikt door terroristische aanslagen in Brussel.

En twee weken later staat ook onderstaand bericht over de zgn. ‘Panama Papers’ op teletekst.

 

Ik zucht en ik zeg tegen mijzelf: “Pffff. En dan kom ik met mijn Passie, Plezier en Professionaliteit…. En met mijn blogs over vertrouwen en met mijn ‘Vreugde, Vreugde voor iedereen’. Sjonge sjonge”.

En juist daarom voel ik zoveel mee met de speech van Peter. Na het horen van de speech denk ik weer: “Ja, natuurlijk Peter! Zo is het ook! Je hebt helemaal gelijk. Passie, Plezier, Professionaliteit, Vreugde en Vertrouwen zijn juist in deze tijden opeens zoveel belangrijker geworden”. Peters speech geeft mij op dat moment weer de moed om vooral door te blijven gaan met ‘mijn’ PPenP blogs.

Ik heb de passie speech van Peter Heerschop hieronder uitgeschreven:

“… en terwijl ik zo lekker mijn grapjes zit te bedenken krijg ik ineens allemaal push berichtjes op mijn telefoon over aanslagen op de luchthaven van Brussel. Aanslagen op een metrostation in Brussel. Ruim 30 doden en honderden gewonden.

En ik zal het eerlijk zeggen. Ik probeer het af en toe gewoon te ontlopen. Vorige week aanslagen in Ankara, Instanbul en elke dag weet ik veel waar. Het is allemaal precies even erg, dat ontken ik natuurlijk niet, maar ik ontloop het. Ik ga door. Ik ben met vrienden, vriendinnen, mijn vrouw, mijn kinderen, bijzondere collega’s. Ik schrijf. Ik treed op. Ik probeer mensen aan het lachen te krijgen of iets moois te vertellen en ik zoek het kleine nieuws dat hoop geeft en dat je anders misschien vergeet.

Kijk, ik volg heel veel nieuws om deze column zo goed mogelijk te doen, maar soms is het ook voor mij gewoon opgeteld te veel ellende. Dan is Brussel te dichtbij. En dan denk ik bij mezelf. Nou daar zit je dan met je luchtige vrolijke berichtjes. Wat heb je daar nou aan?

Maar vlak daarna denk ik. Maar wacht eens effe. Als we allemaal terneergeslagen voor ons uit gaan kijken zijn we allemaal slachtoffer. Het is beter om juist weer om je heen te kijken. En extra te genieten van wie en wat er om je heen is. En om te zeggen dat ondanks alle ellende en dreiging de meeste mensen om je heen wél leuk zijn. En dat bijna alles in het normale leven weer doorgaat en dat we juist behoefte hebben aan kleine en vrolijke dingen.

Ik ontken het niet. Ik kijk niet weg. Maar de berg van het opgetelde geluk is groter dan de kuil van het verzamelde verdriet. En daarom gaan we door. Ik ook. Altijd weer door met kleine grappige dingetjes die opeens veel belangrijker zijn”.

Zie hier de link naar de gehele column ‘lieve Marianne’ van Peter.

Nog meer passie speeches lezen?

Klik op de tag ‘passie-speech’ om meer te lezen in deze subcategorie.

Lees onder andere speeches van Freek Vonk, Dominee Gremdaat en Dolf Jansen.


PPenP Nieuwsbrief:

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control”.

 

0 reacties

Reacties zijn niet toegestaan voor dit bericht