Passie voor De Aarde!

11 februari 2016 Passie

“We hebben wat geluk nodig, een ander ruimteschip, iets. Want wat we nu hebben gaat eraan!

Als astronaut voel je je buitengesloten van een bepaalde groep mensen. En dat zijn de mensen die in de meerderheid zijn. Dat zijn jullie. En jullie zijn je niet bewust van het gevaar waarin jullie verkeren. Maar stel dat ik jullie allemaal kan veranderen. Stel dat ik mijn ervaring kan overbrengen op jullie. Dan zouden jullie op de Aarde neerkijken en dan zouden jullie de blauwe hemel zien. Maar dat is niet de blauwe hemel die jullie hier allemaal buiten zien.  

Vanuit de ruimte zie je dat je alleen bent. Je bent de enige planeet. Er is geen reserveplaneet. Dus moet je voor deze enige planeet zorgen. Onze planeet heeft kanker. En ik heb kanker. En de meeste mensen met kanker…. die gaan dood.  

Maar ik geloof in een goede toekomst. Ik geloof dat je met wilskracht en mindpower tot heel veel in staat bent. Dus mensen kom op, het kan.

Wij, mensen, afkomstig van dezelfde moleculen van één enorm krachtige ster die ontploft is. Wij, die in miljarden jaren het leven hebben ontwikkeld. Wij, Wij ZIJN het leven!

Wij, de mensheid, zijn zo sterk dat we de Aarde kunnen redden, maar we kunnen haar ook vernietigen. Elke bijdrage, hoe klein ook, is belangrijk!” 

Dit waren een van de laatste woorden die Wubbo Ockels tegen ons sprak, toen hij op zijn sterfbed lag en wist dat hij de Aarde zelf niet verder meer kon redden. Dit was zijn manier om die stok over te dragen aan ons. Aan ons, als de andere ruimteschepen.

En ik? Ik ga natuurlijk met Wubbo mee! Dus laten wij allemaal ook een klein beetje een astronaut van ruimteschip Aarde worden, want elke bijdrage en elke glimlach, hoe klein ook, is belangrijk! Op naar Vreugde! Vreugde voor Iedereen!

Planet Earth – Fan Trailer

Nog meer passie speeches lezen?

Speech Freek Vonk – Vind je Passie! En volg die.

Speech Dominee Gremdaat – Geniet

 

PPenP Nieuwsbrief:

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control”.

 

 

 

 

 

0 reacties

Nieuwe reactie