Reinventing Control

31 mei 2018 Professionaliteit

Ondanks het inrichten van grote control-organisaties blijkt dat het voor veel organisaties toch lastig is om daadwerkelijk ‘in control’ te zijn. Waarom is het zo moeilijk om organisaties ‘in control’ te krijgen?

Dat heeft alles te maken met onze huidige manier van sturing, beheersing en control waarbij de bedoeling van de organisatie steeds het slotstuk van ons denkproces is.

Het is voor ons als controllers onze opgave om samen de control opnieuw uit te vinden. Die uitvindingen liggen niet zo zeer verscholen in een nieuwe werkwijze die we met z'n allen kunnen gaan uitrollen en implementeren. Nee, de doorbraak naar een nieuw (control)tijdperk vol passie en plezier voor iedereen ligt besloten in ons zelf.

We zullen anders moeten kijken, anders moeten denken om het vervolgens ook daadwerkelijk anders te doen.

Reinventing Control carrousel draait op volle toeren

Mijn Reinventing Control carrousel draait op volle toeren en daar word ik blij van. Zo zijn er een aantal mooie en spannende vooruitzichten die ik met jullie wil delen.

 

Thema- en inspiratiesessies

In juni mag ik twee sessies verzorgen over Reinventing control.

Op 13 juni zal ik het control team van Profource in Rotterdam kennis laten maken met Reinventing Control. Ik kijk daar naar uit.

Daarna zal ik op 22 juni ook acte de preseance geven op de FAMO bijeenkomst in Eindhoven. Ik mag tijdens het seminar ‘de veranderende rol van de controller’ een pitch geven over Reinventing Control. Je kan je hier nog inschrijven voor dit seminar.

Tenslotte volgt in september nog een informele sessie bij JS consultancy.

Nieuwe blog bundel Reinventing Control als vreugdecadeau

Verder zal in juni een nieuwe blogbundel van mij verschijnen. De afbeelding van de cover staat al bovenaan in deze blog. Is die niet mooi?

De nieuwe blogbundel is weer vanuit mijn passie voor het vakgebied van control ontstaan. Bovendien is de blogbundel dit keer verrijkt met mooie, grappige cartoons.

Binnenkort is de nieuwe blogbundel gratis te downloaden vanaf deze website. Het is mijn vreugdecadeau voor jou.

Maar daarnaast zal ik de blogbundel ook in boekvorm gaan uitbrengen. Want alle deelnemers van mijn toekomstige thema- en inspiratiesessies krijgen dit mooie aandenken over Reinventing control mee naar huis.

Neem contact met mij op als je wilt dat ik ook bij jullie enthousiast over reinventing control kom spreken en/of een thema sessie kom verzorgen.


Masterclass Reinventing Control (www.reinventingcontrol.nl)

 

Tenslotte, het spannendste van allemaal: de Masterclass Reinventing Control. Na de zomer (in september/oktober) moet alles hieromtrent gereed en geregeld zijn. Meer informatie over het 2 daagse programma is hier en op www.reinventingcontrol.nl te lezen

PPenP Nieuwsbrief en meer gratis E-books

Wil je meer blogs lezen over Passie, Plezier en Professionaliteit? Schrijf je hier in op de maandelijkse nieuwsbrief.

Je ontvangt gratis het nog steeds actuele E-Book ‘Herdefiniëring van Control”. Dit is een verzameling van een aantal van mijn oudere gastblogs voor FM.nl (financieel-management.nl)

Daarnaast ontvang je ook nog eens mijn E-book ‘Vreugde, Vreugde voor Iedereen’.

0 reacties

Nieuwe reactie