Samen voor ons eigen

15 maart 2018Plezier

Jacobse en van Es: “En zo maakt uw tegenpartij van alle bange burgers weer vrije jongens”

En dan nu programmapunt 2 van Rugop ’81. Het verkiezingsprogramma van uw Tegenpartij.

Een oud geborduurd spreekwoord zeg: “Het buitenland leg naast de deur”

Volgens mij wordt daar niet mee bedoeld dat jij als je je huis uit komp struikelt over een Turkse junk met een spuiter in z’n arm.

Volgens mij wordt daar ook niet mee bedoeld dat je je eiguh het leplazerus kunt lopuh zoekuh op zoek naar een broodje ros.

Dit omdat je nergens anders meer iets ziet staan dan shoarma, shoarma in van de leipe vermicelli letters.

Nah, heb ik een neef (zo’n top gozer) en die heb een Shell pomp in Zuid Afrika. Ik schrijf vaak met die neef dus vraag ‘m:

“Is dat bij jou ook een heet hangteboe, dat van die buitenlanders?”

Hij zeg: “Nee”

Ik zeg: “Waarom?”

Hij zeg: “Nah, kek. Alle buitenlanders hebben hier hun eigen thuisland, zodat je nooit last heb van de hele dag leipe muziek, blanke werkloosheid en rare etensluchtjes”

Dus wij legge ff uit hoe we dit ook in Nederland kenne aanpakkuh.

We pakken ff de kaart erbij en dit is de nieuwe indeling van Nederland in 20 provincies.

Kek. Alle Grieken in Nederland die stoppen wij weg hier op de (wadden)eilanden. Dat heet dan de provincie Grieksel. Verder zijn ze dat gewend. Eilanden. Net als thuis.

Kek en wij hadden gedacht alle Tunesiërs, Marokkanen en Algerijnen weg te stoppen in wat vroeger als Friesland en Groningen gangbaar was. Want Friesland en Groningen leg ook an see op precies dezelfde wijze als thuis in Noord Afrika.

En dan alle Turken. Alle Turken komme in wat eens de provincie Drenthe was. Dat heet dan nu Turkenburg. Ook vanwege de ruime mogelijkheden van schapuh.

Dan krijguh we hier de Molukkers op de Veluwe vanwege de mooie natuur.

De Surinamers in het Zuiden. Daar is het altijd weer een paar graadjes warmer en denk aan alle vrolijkheid zoals carnaval. Dat is dan waar vroeger Brabant en Limburg was.

Oja, dan nog de Italianen. Die komen hier in ‘little Italy’.

Maar als er nah Nederlanders zijn die zeggen: “Nee, ik blijf hier zitten. Ik vind ut juist gezellig die kolere zooi. Ken dat dan?  Ja, dat ken zeker”

En de Nederlanders die niet meer tegen die buitenlanders kenne die gaan allemaal hiero heen. Kek, dat is de Randstad en dat heet dan Blankstad.

Daar kenne alleen nog maar buitenlanders komme met een pasje.

Dus ze kenne niet zomaar meer Blankstad in.

Nee ze motte dan zo’n plastic kaartje laten zien.

Juist. En zo is de Tegenpartij voor een multo radiale samenleving. Daar zijn wij dus sterk voor!

Bedenk je ook dat dit een injectie is voor de economie en toerisme.

Want je zal toch hartstikke gek zén met een gaatje in je hoofd als je nu nog in een duur vliegtuig naar Tunis gaat, terwijl je hier, tussen Holmot en Wierum, lekker op je krent onder een strooie parasol tussen de Tunesiërs in ken legguh.

Makkeluk zat!

En zo maakt de Tegenpartij van alle bange burgers weer vrije jongens.

En van alle buitenlanders weer binnenlanders.

Ja, zo is ut toch?!

 

Van cijfers naar waarden

Wil je toch wat minder flauwekul over politiek? Dat kan! Lees hier mijn verkiezingscampagne blog voor GroenLinks: van cijfers naar waarden.

PPenP Nieuwsbrief:

Meld je hier aan voor de maandelijkse nieuwsbrief met PPenP blogs en ontvang GRATIS mijn openhartige E book Vreugde! Vreugde voor Iedereen! plus het E book van mijn gastblogs ‘Herdefiniëring van Control’.

0 reacties

Nieuwe reactie