Nieuwsbrief maart 2016

PPenP Blogs

Hallo allemaal! 

Hierbij de tweede nieuwsbrief met de PPenP blogs welke in de maand maart 2016 online zijn gezet.

In de categorie passie lees je een gedeelte van de speech van Dolf Jansen tijdens het eerste correspondentsdiner. Wie moet dit land regeren?

Hoewel het overlijden van Johan Cruijff bij mij best wel even voor een kippenvel momentje zorgde staat de blog over Johan (En Un Momento Dado)  toch onder de categorie Plezier. Voetbal is voor mij vermaak en dus plezier. 

Tenslotte de eerste twee blogs (van in totaal zes) over de herdefiniëring van Control. Er is een beweging gaande van controle naar vertrouwen. Maar hoe bouw je in vijf stappen (wederzijds) vertrouwen op? Lees de inleidende blog en stap 1 in de categorie professionaliteit. NB deze blogs zijn gebaseerd op het boek 'slim vertrouwen' van Stephen MR Covey.

Veel leesplezier! 

Feel Good 

Enjoy Life 

The World is Yours  

PPenP, Passie, Plezier en Professionaliteit

Oscar van Voskuilen

Wie regeert dit land?

04 maart 2016

Tijdens het allereerste Correspondents’ Dinner wordt premier Rutte uitgedaagd om de cabaretier uit te hangen. Dolf Jansen grijpt in zijn speech ook de kans aan om een paar politieke statements te maken. Waar moet het naartoe met Nederland? Wanneer gaan we van debat naar dialoog? Wie moet dit land regeren?
Lees meer »

altText

Johan Cruijff - En Un Momento Dado

27 maart 2016

Op een gegeven moment heb je door dat er een einde is gekomen aan een tijdperk…..
Lees meer »

altText

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (1 van 6)

11 maart 2016

Inleidende blog Het zijn roerige tijden in de huidige VUCA wereld. VUCA staat voor de chaotische, snelle, onzekere  en onvoorspelbare tijd waarin wij momenteel leven. Hoe kunnen organisaties, en hun finance & control functie, ervoor zorgen dat zij mee veranderen en zich blijven vernieuwen?
Lees meer »

altText

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (2 van 6)

19 maart 2016

Kies ervoor om in vertrouwen te geloven! De aanwezigheid van vertrouwen is niet altijd zo vanzelfsprekend binnen organisaties. Als je bij de herdefiniëring van control vertrouwen wilt inzetten voor de beheersing van de organisatie zal je eerst moeten weten hoe je wederzijds vertrouwen opbouwt. Bij stap 1 in het opbouwen van vertrouwen moet een fundamentele keuze gemaakt worden: Kies ervoor om in vertrouwen te geloven!
Lees meer »

altText
Is de nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de nieuwsbrief online.

Afmelden nieuwsbrief? Klik hier.