Nieuwsbrief mei 2016

Hallo allemaal,

De maand mei is alweer geweest. Miep, miep, wat vliegt de tijd toch, want dit is alweer de vierde nieuwsbrief met PPenP blogs.

De vorige maand kan het zijn dat enkele Hotmail e-mail adressen, de nieuwsbrief niet gehad hebben. Er was een technisch mankementje. Maar deze keer moet het wel goed gaan.

Dit zijn de PPenP blogs welke in de maand mei online zijn gezet;

 

Passie-blog

In DWDD sprak rapper Akwasi over zijn held Robert ‘Golden Boy’ van de Aker. Een mooie passie-speech die ik in deze blog weer helemaal uitgeschreven heb.

Plezier-blog

Tussendoor moet er altijd zijn voor enkele flauwekulletjes. Of zijn het toch niet allemaal flauwekulletjes en zit er een diepere gedachte achter?


Professionaliteit-blog

Deze maand twee blogs in de categorie Professionaliteit;

De eerste professionaliteit blog is stap 4 (van 5) voor wat betreft het opbouwen van vertrouwen: Voeg daad bij woord. Beloven geeft hoop. Beloftes ook nakomen, dat geeft pas vertrouwen.

De tweede professionaliteit blog gaat over de herdefiniëring van control. Deze blog  is enkele weken geleden ook op FM.nl verschenen, maar ik heb de blog uiteraard ook de eigen blog website online gezet. In deze blog beschrijf ik 3 verdraaide situaties tussen ‘Business’ en ‘Finance’. Samen met de accountant, de toezichthouder en de ‘business’ zullen we moeten leren hoe we de waarde-en-control puzzel kunnen leggen en de control kunnen herdefiniëren binnen organisaties.

 

Veel leesplezier!

 

Feel Good

Enjoy Life

The World is Yours

 

Oscar van Voskuilen

 

 

Passie speech – Golden Boy, Akwasi

28 mei 2016

“Mi Life gives you Lemons. Paint that Shit Gold”
Lees meer »

altText

Meer flauwekulletjes, of toch niet?

01 juni 2016

De boog kan niet altijd gespannen staan. Dus is het weer tijd voor, jawel, wat meer flauwekulletjes!
Lees meer »

altText

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (5 van 6)

14 mei 2016

Stap 4 – Doe wat je zegt dat je gaat doen In stap 1 maken we de fundamentele keuze door in vertrouwen te (blijven) geloven. In stap 2 beginnen we bij ons zelf, kijken we in de spiegel en zijn we voor onszelf en voor anderen betrouwbaar en geloofwaardig. In stap 3 maken we onze bedoelingen kenbaar en gaan we uit van de goede bedoelingen van de ander. Maar hoe belangrijk het kenbaar maken je bedoelingen ook is om vertrouwen op te bouwen het zal niet werken als je niet waarmaakt wat je zegt. Om vertrouwen op te bouwen moet je daad bij woord voegen.
Lees meer »

altText

Herdefiniëring van Control; 3 verdraaide situaties tussen Business en Finance

18 mei 2016

 “Er klopt hier iets niet”, dat zegt mijn gezonde boerenverstand. Ik voel aan dat het anders moet in organisaties. Maar ik weet niet wat precies en niet hoe.
Lees meer »

altText
Is de nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de nieuwsbrief online.

Afmelden nieuwsbrief? Klik hier.