Nieuwsbrief oktober 2016

Hallo Beste Lezers!

Vreugde delen is samen Vreugde hebben.

Wat deelt PPenP deze maand aan Vreugde?


Passie


De uitreiking van de televizier ring was deze maand op TV. Dat deed mij herinneren aan de passie speech die de grote winnaar van vorig jaar, Johnny de Mol, gaf. De passie speech van deze maand blikt daarop terug.

 

Plezier 


Johnny viel in de prijzen met het fantastische programma synDROOM. synDROOM deed mij weer denken aan een zeer plezierige voetbal herinnering van mijzelf met synDROOM. Ik heb mijn eigen ervaring met synDROOM beschreven in de plezier (voetbal) blog.


Professionaliteit

Deze maand heb ik ook weer een Professionaliteits blog voor FM.nl geschreven. Het gaat over de herdefiniëring van Control en het model van de zgn. drie lijnen van verdediging. (3 lines of Defence, 3LoD). Ook in deze blog komt het gedachtegoed van 'verdraaide organisaties' weer mooi naar voren. Vanzelfsprekend heb ik deze blog ook op PPenP.nl gezet.

 

Tot slot, alvast een tipje van de sluier voor de blogs van november. Ik ben namelijk met mijn 'best friends forever' 10 dagen naar het fabelachtige Las Vegas geweest. Een waanzinnige ervaring met daarbij voldoende inspiratie voor passie en plezier. Viva Las Vegas.

 

Veel lees plezier.

Feel good 

Enjoy Life 

the World is Yours 

 

Oscar van Voskuilen

Passie Speech – Johnny de Mol

28 oktober 2016

….. als we maar een beetje lief voor elkaar zijn.
Lees meer »

altText

Voetbal Plezier met synDROOM

31 oktober 2016

Alle emoties van mensen met het syndroom van down zijn zo intens. Alles is zo echt en zo gemeend. Eigenlijk zou iedereen zo lekker onbevangen, eerlijk en oprecht in het leven moeten staan. Ik herinner mij een verhaal uit eigen ervaring over voetbal plezier met synDROOM.
Lees meer »

altText

Herdefiniëring van Control – 3 Lines of Defence model (3LoD)

16 oktober 2016

In veel organisaties wordt ten aanzien van de visie op business control gewerkt vanuit het zogenaamde systeem van 3 lijnen van verdediging (3 Lines of Defence ofwel 3LoD-model). Maar we moeten niet de illusie hebben dat alleen de beschrijving van het 3LoD-model als governance structuur (in de systeemwereld) zomaar ineens alles (in de leefwereld) regelt tussen Business en Finance.  
Lees meer »

altText
Is de nieuwsbrief niet goed zichtbaar? Bekijk dan hier de nieuwsbrief online.

Afmelden nieuwsbrief? Klik hier.