Over mij

Mijn naam is Oscar van Voskuilen en in april 2014 heb ik mijn eenmanszaak PPenP (Passie, Plezier en Professionaliteit) opgericht. Mijn vrouw Paula is zo creactief geweest om het PPenP logo te ontwerpen. Het logo verbeeld precies waar PPenP voor staat; voor vreugde, vreugde voor iedereen door verbinding van Passie, Plezier en Professionaliteit.

Na 13 jaren ben ik gestopt met mijn (interim) werkzaamheden als controller in gemeenteland. Vanaf dit schooljaar (2022/2023) heb ik fulltime gekozen voor het onderwijs en ben ik als docent-onderzoeker Finance & Control werkzaam bij de Haagse Hogeschool. Onder de noemer Reshaping Business Education (RBE) houd ik mij bezig met onderwijsinnovatie. Daarnaast sta ik natuurlijk ook voor de klas en ga ik dit jaar mijn basiskwalificatie didactiek en examering (BDB/BKE) behalen.

 

Happiness Only Real when Shared 

De quote van Christopher McCandless uit de film 'Into the Wild' heeft indruk op mij gemaakt. "Happiness only real when shared" staat voor mij voor het besef van wederzijdse afhankelijkheid als 'grotere waarde' ten opzichte van onafhankelijkheid en eigen belang. Dit is mijn inziens ook de grootste uitdaging van deze tijd. Willen wij de complexe vraagstukken van deze tijd kunnen oplossen dan zullen wij tot het besef van wederzijdse afhankelijkheid moeten komen waarbij het algemene belang 'groter' is dan het eigen belang. 

De grote paradox: de vreugde begint bij jezelf maar je hebt anderen nodig om het écht te laten zijn.

Je bent in eerste instantie verantwoordelijk voor de vreugde in jezelf. Als de vreugde in jezelf er is dan wil ik mijn vreugde delen en overbrengen op anderen. Maar ook bij die ander begint het bij zich zelf. Die ander heeft zelf ook een eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar vreugde. En als de vreugde er bij die ander is en ook door die ander gedeeld en teruggegeven wordt dan is de vreugde pas écht. Dan heb je samen vreugde. Vreugde delen is samen vreugde hebben. Vervolgens is alles mogelijk.

 

Van onderstaand filmpje krijg ik nou kippenvel 

en van deze ook :-)