Die blik in zijn ogen - onbetaalbaar

05 februari 2018 Passie

Iedere voetbal vader hoort met zijn zoon in een voetbalstadion te zijn geweest. Zo herinner ik mij nog heel goed mijn eerste keer. Het is de wedstrijd Sparta – ADO seizoen 2005/2006. Mijn zoontje, Yoran, is 6 jaar oud.

Lees meer »

Mythe van Control

09 januari 2018 Professionaliteit

Ondanks het inrichten van grote control-organisaties blijkt dat het voor veel organisaties toch lastig is om in control te zijn. Waarom is het zo moeilijk om organisaties ‘in control’ te krijgen?

Lees meer »

Zelfsturing en control

16 november 2017 Professionaliteit

In steeds meer organisaties wordt gewerkt vanuit de concepten van zelforganisatie en zelfsturing. Met name in het onderwijs en de zorg bestaat het vertrouwen dat het meer ruimte geven aan professionals leidt tot een betere kwaliteit van dienstverlening. Hoe verhoudt control zicht tot deze uitgangspunten?

Lees meer »

3 Redenen om control opnieuw uit te vinden

31 oktober 2017 Professionaliteit

Control is in beweging. Meer en meer is er de wens om expliciet te sturen op (maatschappelijke) impact en de werkelijke opgave te doen. Tegelijkertijd werken we in een (financiële) context van budgetten, uren verantwoorden, regels en systemen, afrekenen op kosten en baten. Dat maakt het nog niet zo gemakkelijk om buiten de gebaande paden te gaan en invulling te geven aan het creëren van echte (maatschappelijke) waarde. We zullen de control opnieuw moeten uitvinden.

Lees meer »