Ja! Ik geloof in jou en mij!

30 juni 2016 Passie

Op 6-6-2009 geven Paula en ik elkaar het ja-woord. Het is een ongelooflijke, onvergetelijke, super dag. Alle gasten krijgen aan het einde van het trouwfeest een puntzak patat en een persoonlijke “Bedankt trouw CD” cadeau van ons. 

Achter de door ons gekozen en samengestelde songnummers gaat ons eigen unieke passie en plezier trouw verhaal schuil. Hoe ziet dat verhaal er uit?

Lees meer »

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (5 van 6)

14 mei 2016 Professionaliteit

Stap 4 – Doe wat je zegt dat je gaat doen

In stap 1 maken we de fundamentele keuze door in vertrouwen te (blijven) geloven. In stap 2 beginnen we bij ons zelf, kijken we in de spiegel en zijn we voor onszelf en voor anderen betrouwbaar en geloofwaardig. In stap 3 maken we onze bedoelingen kenbaar en gaan we uit van de goede bedoelingen van de ander.

Maar hoe belangrijk het kenbaar maken je bedoelingen ook is om vertrouwen op te bouwen het zal niet werken als je niet waarmaakt wat je zegt. Om vertrouwen op te bouwen moet je daad bij woord voegen.

Lees meer »

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (4 van 6)

29 april 2016 Professionaliteit

Stap 3 – Maak je bedoelingen kenbaar… en ga uit van de goede bedoelingen van de ander.

In stap 1 maken we de fundamentele keuze door in vertrouwen te (blijven) geloven. In stap 2 beginnen we bij ons zelf, kijken we in de spiegel en zijn we voor onszelf en voor anderen betrouwbaar en geloofwaardig. 

In Stap 3 kan het opbouwen van vertrouwen enorm versneld worden als je je bedoelingen (je motieven, je intenties) kenbaar maakt en uit gaat van de goede bedoelingen van een ander.

Lees meer »

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (2 van 6)

19 maart 2016 Professionaliteit

Kies ervoor om in vertrouwen te geloven!

De aanwezigheid van vertrouwen is niet altijd zo vanzelfsprekend binnen organisaties. Als je bij de herdefiniëring van control vertrouwen wilt inzetten voor de beheersing van de organisatie zal je eerst moeten weten hoe je wederzijds vertrouwen opbouwt.

Bij stap 1 in het opbouwen van vertrouwen moet een fundamentele keuze gemaakt worden:

Kies ervoor om in vertrouwen te geloven!

Lees meer »