Herdefiniëring van Control – 3 Lines of Defence model (3LoD)

16 oktober 2016 Professionaliteit

In veel organisaties wordt ten aanzien van de visie op business control gewerkt vanuit het zogenaamde systeem van 3 lijnen van verdediging (3 Lines of Defence ofwel 3LoD-model).

Maar we moeten niet de illusie hebben dat alleen de beschrijving van het 3LoD-model als governance structuur (in de systeemwereld) zomaar ineens alles (in de leefwereld) regelt tussen Business en Finance.

Lees meer »

Flauwekulletjes – Ode aan de minuut van Raoul

30 september 2016 Plezier

Eentje uit de oude schoenendoos. Ooit was daar een legendarisch voetbalhumor programma ‘De Vrienden van van Swieten’ met als hoogtepunt ‘de minuut van Raoul’. Ik hou wel van spelletjes met woorden, maar Raoul Heertje is wat mij betreft de koning van de flauwekulletjes.

 

Lees meer »

Passie speech – I Have a Dream

31 augustus 2016 Passie

De krachtigste speech met de bekendste quote allertijden is “I Have a Dream” van Martin Luther King.

De speech, nu ruim 50 jaar na dato, is nog steeds actueel. Het is een droom die voor altijd en altijd nagestreefd moet worden.

Lees meer »

Herdefiniëring van Control - Hoe bouw je in 5 stappen vertrouwen op? (6 van 6)

02 augustus 2016 Professionaliteit

Stap 5 – Geef het goede voorbeeld door anderen je vertrouwen te schenken (blog 6 van 6).

In stap 1 maken we de fundamentele keuze door in vertrouwen te (blijven) geloven. In stap 2 beginnen we bij ons zelf, kijken we in de spiegel en zijn we voor onszelf en voor anderen betrouwbaar en geloofwaardig. In de combinatie van stap 3 en stap 4 voegen we daad bij woord door te doen wat we zeggen.

In de laatste stap geven we het goede voorbeeld door anderen ons vertrouwen te schenken.

Lees meer »

Ja! Ik geloof in jou en mij!

30 juni 2016 Passie

Op 6-6-2009 geven Paula en ik elkaar het ja-woord. Het is een ongelooflijke, onvergetelijke, super dag. Alle gasten krijgen aan het einde van het trouwfeest een puntzak patat en een persoonlijke “Bedankt trouw CD” cadeau van ons. 

Achter de door ons gekozen en samengestelde songnummers gaat ons eigen unieke passie en plezier trouw verhaal schuil. Hoe ziet dat verhaal er uit?

Lees meer »