Workshops, inspiratiesessies, lezingen

 

Zoekt u een spreker? Onder mijn noemer van 'Reinventing Control - op weg naar een nieuw vreugdevol tijdperk voor iedereen' verzorg ik workshops, inspiratiesessies, lezingen en masterclasses.

Het huidige tijdperk is aan een grens gekomen. Er doen zich grote complexe problemen voor op allerlei terreinen tegelijkertijd; ecologisch, sociaal, economisch en politiek/democratisch.

De zgn. homo-economicus maakt dat de bedoeling en daarmee de hele mens en de planeet buiten zicht is geraakt. Willen we enige kans van slagen hebben om de grote complexe problemen van deze tijd op te lossen dan moeten wij bereid zijn om van koers te veranderen. Het herstel van de menselijke maat is hierbij hard nodig.

Tevens zal een nieuwe (betekenis)economie moeten zorgen dat naast de financiële belangen onder aan de streep ook de sociale - en ecologische belangen worden meegewogen. Economie (profit, geld) is daarmee een middel in plaats van doel waarbij het óók gaat om het creëren van sociaal/maatschappelijke - en ecologische waarde.

 

 

Ik kom graag mijn persoonlijke verhaal vertellen. Ik vertel over mijn passie en verwondering voor management en control en ik deel tevens stukjes van mijn (innerlijke) transformatieproces waarbij ik anders ben gaan kijken, anders ben gaan denken en anders ben gaan doen. Sommige sprekers vertellen een verhaal, maar ik ben het verhaal.

"Het meemaken van een verandering van tijdperk is een unicum dat slechts weinig generaties is gegeven" - Jan Rotmans

 

 

Vreugde voor iedereen

 

Mijn naam is Oscar van Voskuilen en in april 2014 heb ik mijn eenmanszaak PPenP (Passie, Plezier en Professionaliteit) opgericht. Mijn vrouw Paula is zo creactief geweest om het PPenP logo te ontwerpen. Het logo verbeeld precies waar PPenP voor staat; voor vreugde, vreugde voor iedereen door verbinding van Passie, Plezier en Professionaliteit.

Na 13 jaren ben ik gestopt met mijn (interim) werkzaamheden als controller in gemeenteland. Vanaf dit schooljaar (2022/2023) heb ik fulltime gekozen voor het onderwijs en ben ik als docent-onderzoeker Finance & Control werkzaam bij de Haagse Hogeschool. Onder de noemer Reshaping Business Education (RBE) houd ik mij bezig met onderwijsinnovatie. Daarnaast sta ik natuurlijk ook voor de klas en ga ik dit jaar mijn basiskwalificatie didactiek en examering (BDB/BKE) behalen.

 

Happiness Only Real when Shared 

De quote van Christopher McCandless uit de film 'Into the Wild' heeft indruk op mij gemaakt. "Happiness only real when shared" staat voor mij voor het besef van wederzijdse afhankelijkheid als 'grotere waarde' ten opzichte van onafhankelijkheid en eigen belang. Dit is mijn inziens ook de grootste uitdaging van deze tijd. Willen wij de complexe vraagstukken van deze tijd kunnen oplossen dan zullen wij tot het besef van wederzijdse afhankelijkheid moeten komen waarbij het algemene belang 'groter' is dan het eigen belang. 

De grote paradox: de vreugde begint bij jezelf maar je hebt anderen nodig om het écht te laten zijn.

Je bent in eerste instantie verantwoordelijk voor de vreugde in jezelf. Als de vreugde in jezelf er is dan wil ik mijn vreugde delen en overbrengen op anderen. Maar ook bij die ander begint het bij zich zelf. Die ander heeft zelf ook een eigen verantwoordelijkheid voor zijn/haar vreugde. En als de vreugde er bij die ander is en ook door die ander gedeeld en teruggegeven wordt dan is de vreugde pas écht. Dan heb je samen vreugde. Vreugde delen is samen vreugde hebben. Vervolgens is alles mogelijk.

 

Van onderstaand filmpje krijg ik nou kippenvel

en van deze ook :-)